Kč
39
Pomazánka z kozího zrajícího sýra
Ingredience:
- 100 g zrajícího kozího sýra (např. holandská kozí gouda) – nastrouhaného najemno
- 100 g čerstvého tvarohu (měkký, neodtučněný)
- 1 lžíce másla nebo zakysané smetany
- 1 stroužek česneku (jemně prolisovaný – volitelně)
- 1 lžička medu (zjemní výraznost kozího sýra)
- Čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
Postup:
- Nastrouhej kozí sýr najemno – pomůže to lepšímu spojení s tvarohem.
- Smíchej ho s tvarohem a máslem nebo smetanou do hladké pomazánky.
- Přidej česnek, med, bylinky a dochuť pepřem (solit není potřeba – sýr bývá dost slaný).
- Pomazánku nech odležet v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
- Podávej na pečivu, se zeleninou nebo jako dip ke krekům.
Tip:
Chceš výraznější chuť? Přidej trochu dijonské hořčice nebo najemno nasekané sušené rajčaty.
Chceš jemnější verzi? Použij půl na půl kozí a kravský sýr.