Holandské sýry a letní grilovací sezóna: spojení, které chutná!
Léto je časem grilování, přátelských setkání a dobrého jídla. A pokud jste dosud sýr na grilu vynechávali, je čas to změnit! Farmářské holandské sýry totiž nejsou jen na obložené mísy – při grilování dokážou překvapit svou chutí i texturou.
Které sýry se hodÍ na gril ?
Nejlépe fungují sýry s pevnější konzistencí – jako je vyzrálá Gouda, kořeněné varianty goudy nebo kozí a ovčí sýry. Díky nižšímu obsahu vody se neroztékají, ale krásně změknou a zvýrazní svou chuť.
Tipy na kombinace:
🧀 Pikantní (vyzrálá) gouda + hovězí steak – sýrová výraznost doplní chuť masa
🧀 Kozí sýr + grilovaná cuketa a paprika – skvělé i pro vegetariány
🧀 Ovčí sýr na rozpečeném chlebu – jednoduché a famózní
🧀 Sýr s bylinkami + pečené brambory nebo batáty – lahodná příloha
Jak sýr grilovat?
Nakrájejte ho na silnější plátky, lehce potřete olivovým olejem a dejte na gril jen na pár sekund z každé strany. Můžete také využít grilovací tácky nebo alobal, aby se nepřichytil.
Nezapomeňte na přílohy!
Holandské sýry si rozumí s čerstvým pečivem, ořechy, sušeným ovocem nebo lehkým vínem.
Vyzkoušejte třeba suché bílé víno nebo růžové – osvěží a podtrhne chuť sýra.
🎉 Ať už grilujete s přáteli nebo si jen chcete dopřát něco výjimečného – holandské sýry se stanou hitem vašeho letního menu!
Mrkněte na naši nabídku na webu nebo se zastavte na trhu a vyberte si svého favorita.